pátek 19. prosince 2014

PF 2015


Kam s nimi? Do kapra!



Může se stát, že si nevíte rady, co komu dát. Může se taky třeba stát, že byste si rady věděli, ale dotyčný či dotyčná si střádá na něco většího a přeje si ze všeho nejvíc příspěvek do kasičky. Může se stát i to, že už nestíháte dárek koupit (ale přitom ještě stíháte si v předvánočním shonu hezky v klidu domova trošku zakutit). Taková naditá obálka také potěší, ale kdo příhodnější by mohl přinést ty barevné papírky než pan kapr, jehož šupinky prý přinášejí štěstí a dostatek peněz?

Tak pojďme spolu na něj!

Nejdřív si uložte a vytiskněte šablonku. Velikostí a poměrem stran by měla odpovídat papíru A4, kdyby se vám obrázek stáhl menší, upravte před tiskem na celou A4. (TIP - nemáte-li tiskárnu, stejně dobře poslouží papír přiložený na monitor a tužka, na kterou nebudete surově tlačit ;-) ).


Máte-li vytištěno či obkresleno, zkontrolujte, jestli se vám do šupinek vejdou na šířku bankovky (může být i malinko menší než na obrázku, peníze tam po složení budou mít místa dost. Jestli ano, vystřihněte z papíru kapříka i jednotlivé šupinky. Potom šablonku přišpendlete nebo obkreslete na filc, který bude tvořit spodní část kapříka (je vhodné zvolit tmavší kontrastnější barvu, než barvu vrchního filcu) a vystřihněte zhruba tři milimetry kolem šablonky.


 Nejlepší by bylo použít tlustší filc, pokud nemáte jako já a chcete kapříka pevnějšího, vystřihněte z filcu ještě jednu vrstvu. Vrchní filc by byl také lepší silnější (ale nemusí to být, jen pak bude kapr živější a pružnější!), můžete si pomoct vlizelínem (podžehlete filc ještě před vystřižením kapra) nebo také druhou vrstvou filcu. Tentokrát vystřihnete filc přesně podle šablonky a také šupinky.
(TIP - pokud máte ostré nůžtičky, vystřihněte šupinky opatrně přímo v celém tvaru, šablonku vytiskněte ještě jednou a dejte nějakému blízkému dítěti k pomalování a nalepení filcových šupinek ;-) ).


Všechny vrstvy položte na sebe a přišijte při krajíčku kapra. Máte-li šicí stroj či jste-li líní jako já, projeďte to strojově, ale můžete je sešít i ručně bavlnkou. Použijte steh na spodních fotografiích, kterým také "vykreslíme" kaprovi ploutvičky. Šijete přibližně stejně dlouhé stehy se stejně dlouhými mezerami, nakonci otočíte a jedete zpět - zpátky vedete steh hezky v mezerách. Díky tomuto stehu budete mít pěknou i spodní stranu kapra. Začínejte a také končete s bavlnkovými uzlíky schovanými ve vnitřních bočních spojích (aby nebyly vidět ani z jedné strany).


TIP - kapra můžete také vycpat, přišít poutko a pověsit na stromeček. Kapra potom musíte šít ze tří vrstev filcu, s horní prošupinkovanou vrstvou nejdříve prošijete ozdobně ploutvičky a poté s ještě jednou spodní vrstvou prošijete kapra dokola při krajíčku - podobně jako srdíčko níže - necháte si kousek neprošitý, kterým kapra vycpete (nejlépe dutým rounem, ale dobře poslouží i obyčejná vata) a pak nazpět prošijete mezery. I do vycpaného kapra můžete za šupinky zasunout bankovky.















Tak kapr je prošitý, ploutvičky jsou ozdobně prošité také, na očko můžete použít knoflíček jako já nebo je také vyšít. Ten můj je prošitý durch, očko z jedné strany tvoří z knoflík, z druhé strany kapřík spinká...
















Moji kapříci totiž po darování peněz budou sloužit jako ozdobné podtácky!




























A to je vše :-) Tedy skoro:




1 komentář:

  1. Velmi bych doporučil půjčovací služby pan pedro každé osobě, která potřebuje finanční pomoc, a udrží vás na vrcholu vysokých adresářů pro jakékoli další potřeby. Ještě jednou chválím sebe a své zaměstnance za mimořádný servis a zákaznický servis, protože to je pro vaši společnost velkým přínosem a příjemným zážitkem pro dlužníky, jako jsem já. přeji vám do budoucna vše nejlepší.mr, pedro je nejlepší způsob, jak získat snadnou půjčku, zde je jejich e-mail .. pedroloanss@gmail.com děkuji za pomoc s půjčením ještě jednou v mém upřímném srdci, jsem navždy vděčný.

    OdpovědětVymazat